Minnesljus, gosedjur och blommor för den 4-åriga pojken som dödades i Ljungby. Foto: 'Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Ljungby kommun

Kommunen klar med mordutredning

Ljungby kommuns utredning om 4-åringens död del 1
4:38 min

Ljungby kommun är nu klar med sin utredning om hur kommunen hanterade situationen när en fyraårig pojke mördades i Ljungby i hösten 2011.

Ljungby kommun har nu själva sammanställt sina egna erfarenheter av det arbete som tog vid. Informationschefen Carina Karlund berättar i Eftermiddag i P4 om kommunens arbete efter att den 4 årige pojken hittades död.

Då följde en tid av hård mediabevakning och rykten - samtidigt skulle drabbade och de som fanns kring händelsen i skolor och i området tas om hand.

Det kommunen bland annat har utrett är hur kommunen arbetade och vilka brister man så här i efterhand sett i ageradet i samband med mordet på den 4-årigen pojken som inträffade på kvällen den 16 oktober 2011.

Ljungby kommuns informationschef Carina Karlund är i stora delar nöjd med hur man hanterade krissituationen i samband med att den 4-årige pojken hittades mördad.

Nu hoppas man kunna hjälpa andra kommuner som hamnar i krissituationer med dom erfarenheter man själv dragit i samband med den tragiska händelsen i okrober 2011.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".