Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Hultsfred

Hultsfredsfestivalen till Sigtuna

Hugo Renneus om Hulsfredsfestivalens flytt
2:29 min

Hultsfredsfestivalen flyttas av sina tyska arrangörer från Småland till Sigtuna nordväst om Stockholm. Redan i år arrangeras musikfesten i Mälardalen istället. Det uppgav arrangörerna på en pressträff i Stockholm på onsdagen. 

"Det största skämtet jag hört sedan Tommy Nilsson bytte artistnamn till Black." Så skriver en person på hemsidan festivalrykten.se under artikeln om att Hultsfredsfestivalen nu flyttas till Sigtuna utanför Stockholm.

"Va fan händer?" skriver en annan.

Redan sommarens arrangemang kommer att äga rum i Mälardalen. Det uppgav det tyska arrangörsbolaget FKP Scorpio vid en presskonferens i Stockholm på onsdagen.

Hultsfredsfestivalen som var planerad att arrangeras vid sjön Hulingens strand 13-15 juni har bokat namn som Arctic Monkeys, Portishead, Fatboy Slim och Phoenix.

Hultsfredsfestivalen har arrangerats sedan 1986 har på senare år varit drabbade av ekonomiska problem. 2010 års festival fick ställas in och sedan 2011 är det FKP Scorpio som arrangerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".