Robert Loeffel, informationsvansvarig Kronobergspolisen. Foto: Sandra Douglasdotter/ Sveriges Radio
Lammhult

Bromsar undersöks efter dödsolycka

"Det kan vara avgörande"
1:48 min

Efter olyckan norr om Lammhult i förra veckan där en kvinna dog, så ska nu polisen undersöka om det var något fel på bromsarna på den lastbil som orsakade olyckan.

– Det kan vara avgörande för hur åklagaren ska driva det vidare och vad det chauffören kan vara misstänkt för, säger Robert Loeffel, informationsansvarig på Kronobergspolisen.

Det var förra onsdagen som en lastbil fick sladd norr om Lammhult. Lastbilens släp for över båda körfälten, och en kvinna i 40-årsåldern avled efter att ha kört in i släpet.

Lastbilschauffören anhölls misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, men är nu bara misstänkt för vållande till annans död, vilket han också erkänt. Och han är också släppt ur häktet medan utredningen fortsätter.

Latbilschauffören körde i 70 kilometer i timmen, vilket egentligen inte var för fort, men när det är så halt, så kan man inte bara se till hastighetsbegränsningen, säger Robert Loeffel.

– Man måste anpassa hastigheten efter rådande väglag, så det är möjligt att det var för fort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".