Förmiddag i P4

"Jag vill lyfta fram de som utnyttjas i det tysta"

3:29 min

Växjöbördiga författaren Ester Roxberg berättade i Förmiddag i P4 om sin nya bok Fågelhuset. En bok där hon beskriver situationen för många som vill slå sig in i kulturbranschen. En bok som bland annat bygger på självupplevda händelser. Men huvudpersonen är fiktiv och heter Liv.

– Framförallt så vill jag lyfta fram de människor som utnyttjas i det tysta. Jag upplever att det bara är de som är chefer och har status som syns i branschen. De andra får ingen cred. Det är också ett psykiskt utnyttjande som handlar om en manipulation från chefen. Jag vill också kritisera det homogena i kulturbranschen. Jag hittade inte ett enda utländskt namn när jag gick igenom många bokförlags personallistor.

Ester Roxberg hoppas att med boken Fågelhuset starta en debatt kring situationen för många inom branschen.

I Förmiddag i P4 berättade Ester också om boken hon håller på att slutföra just nu. Det blir en bok om hennes pappa. Kyrkoherden Åke Roxberg i Växjö som gått från att vara Åke till att vara Ann-Christine Roxberg. Den boken planeras ligga på bokdiskarna våren 2014.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista