1 av 2
Joakim Wulff stretchar medan lagkamraterna spelar internmatch. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 2
Filip Thurn får stå ut med många konstiga övningar under rehabträningen.
Öster i Turkiet

"Man känner sig inte meningsfull"

Filip Thurn har väntat i över ett år på att få göra debut i Östers a-lag. Joakim Wulff har förlorat sin plats i målet. Båda är långtidsskadade och det är tufft att inte kunna göra sitt jobb som fotbollsspelare.

– Det är ju frustrerande. Man känner sig inte meningsfull på samma sätt som när man är med i laget och stångas om en plats, berättar Filip Thurn som slet av ljumskmuskeln i höstas.

Men redan innan ljumskmuskeln gick av hade Filip varit skadad under nästan hela 2012. Då var det en nerv i baksidan av låret som spökade. Det blev ingen match i a-laget för nyförvärvet under 2012 och ingen hittills under 2013.

Även Wulff skadeförföljd

Lika illa har det varit för målvakten Joakim Wulff. En stressfraktur i högerfoten i januari följdes av en avsliten sena och senare en ny stressfraktur i samma fot. Hela 2012 spolierades.

– Det är helt värdelöst, man vill ju spela. Men det är bara att ta upp kampen igen, säger Joakim Wulff som hela tiden har haft målet att bli frisk.

Viktigt att vara med på lägret

Att få följa med på träningslägret till Turkiet, trots att de inte kan vara med och träna för fullt har varit väldigt viktigt för både Thurn och Wulff.

– Redan från början när man är skadad är man utanför gruppen och att inte få följa med på lägret hade varit tufft, säger Joakim Wulff.

Ett steg på väg mot spel

Varken Filip Thurn eller Joakim Wulff kommer att vara med i den allsvenska premiären den 1 april. Då är det andra som gör deras jobb och ingen vet exakt när de kommer att vara spelklara.

Men att bara få dra på sig fotbollsskorna är ett stort steg på väg mot att kunna jobba igen.

– Det är oerhört roligt att få dra på sig skorna. Det känns bra. Jag är glad, säger Joakim Wulff och ler samtidigt som han kisar i det turkiska solskenet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".