Jonas Engman, chef för TV4 i Växjö, Kalmar och Karlskrona. Foto: Thomas Graf/Sveriges Radio
Växjö

Lokal-tv läggs ner enligt tidning

Jonas Engman, TV4: "Artikeln bygger på felaktigheter"
3:58 min

Bonniers vill spara in på TV4:s Nyhetsbolaget och lägger ner alla lokala sändningar. Det uppger tidningen Resumé. Men TV4:s lokala nyhetschef säger till P4 Kronoberg att uppgifterna inte stämmer.

TV4 har 25 lokala stationer, bland annat i Växjö, och enligt Resumé kan minst 100 anställda komma att sägas upp från TV4. Det motsvarar hälften av de anställda utanför Stockholm.

Men Jonas Engman, som är nyhetschef på TV4 i Växjö säger att tidningen sprider felaktiga nyheter.

– Vår ståndpunkt är att den här artikeln bygger på spekulationer och är helt felaktig, säger han till P4 Kronoberg.

Däremot säger han att det avtal som TV4 har nu, som löper på ytterligare sex år, inte fastställer exakt hur uppdraget ska se ut, och att det i och med det kan komma att förändras.

– Men att det ska produceras lokala nyheter från Växjö även i fortsättningen, det kommer inte att ändras. Våra sändningar kommer inte läggas ner.

Men trots att Jonas Engman är övertygad om detta så är inte de anställda lika övertygade. Det finns en oro bland medlemmarna i Journalistförbundet menar Lars Nilsson som ansvarar fackligt för TV4:s lokaltv-sändningar i landet.

– Det är skrämmande uppgifter och jag hoppas att den dementi som kommit från företagsledningen om att detta inte stämmer är sann.

– Om det skulle stämma så skulle det vara ett dråpslag mot stationerna och orterna vi finns på. Det är viktigt med lokala nyheter och jag tror TV4 tappar sin själ alla gånger om det skulle hända, säger Lars Nilsson som i kväll väntas väljas till vice ordförande i journalistklubben på TV4 och Nyhetsbolaget.

Pressavdelningen på TV4 förnekar att det skulle ha fattats några beslut om att lägga ner de lokala nyheterna. Där säger man till Kulturnytt att det är rena spekulationer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".