Daniel Liffner. Foto: Karin Ernstsson/SR
VÄXJÖ

Vänsterpartiet kräver nytt beslut om Sörgården

Daniel Liffner (V) om Sörgården
1:27 min

Vänsterpartiet i omsorgsnämnden vill att beslutet om de avvecklade vårdlägenheterna på Sörgården i Rottne ska omprövas. Enligt Daniel Liffner (V) fick politikerna i omsorgsnämnden inte rätt information om varför vårdplatserna skulle läggas ner.

– När man åker ut och besöker Attendo i Rottne och ser hur det ser ut i verkligheten får man ju dra öronen åt sig och rätta till sina misstag. Vi vill att det ska komma upp till beslut igen, säger Daniel Liffner.

I mitten av december fattade en enig omsorgsnämnd beslutet att lägga ner de två vårdbostäderna i Rottne. Även Vänsterpartiet sa "ja" för platserna behövdes ju inte fick vi veta, berättar Daniel Liffner.

– De här två platserna stod tomma och de kostade 600 000 kronor per plats och det skulle spara pengar om man stängde dem för det är ju onödigt att betala för något som står tomt. Det är ju klart att man stänger något som står tomt för att lägga pengarna på det som behövs istället. 

Men när Daniel Liffner och några partikamrater efteråt besökte Sörgården fick de en helt annat bild av verkligheten än vad kontoret i Växjö hade presenterat inför beslutet, berättar han. Lägenheterna stod inte tomma i den bemärkelsen utan var nyrenoverade och var precis klara för inflyttning av folk som var i akut behov av en plats, berättar han.  

– Lägenheterna var stängda för renovering och var planerade att öppnas till den 14 januari. Som jag uppfattade det är det, eller var, kö till de här platserna som är stängda nu, säger han.

Daniel Liffner tycker att han blivit förd bakom ljuset när det gäller bakgrundsinformationen inför det politiska beslutet.

– Ja, det gör jag faktiskt. Det står i handlingarna att platserna i dag är tomma och så är de tomma för renovering - det tycker inte jag är samma sak faktiskt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".