Catharina Winberg ( M) omsorgsnämndens ordförande. Foto Karin Erntsson
Eftermiddag i P4

"Vi omprövar inte beslutet"

Lyssna på hela intervjun
5:37 min

Beslutet om nedläggningen av vårdlägenheterna på Sörgården kommer inte att omprövas trots kritiken från politiker och Rottnebor. Det menar Catharina Winberg, moderat ordförande i omsorgsnämnden i Växjö.

Catharina Winberg, moderat ordföranden i omsorgsnämnden i Växjö, berättar att frågan inte kommer tas upp igen.

– Nej det tror jag inte. Vi har haft tillräckligt bra underlag. Sen att det florerar en massa rykten är en annan sak. För att få bo i ett särskilt boende behöver man ha ett biståndsbeslut. Det vår myndighetsavdelning har sett när det gäller Sörgården är att efterfrågan på de lägenheterna har minskat. Omsorgsnämnden vill anväda de resurser vi har så effektivt som möjligt, säger hon.

I Vänsterpartiet upplever politikerna att de missvisats i frågan om de två lägenheterna.

– Då har de kanske lyssnat för mycket på människor som inte känner till vad det handlar om. Vi har kompetenta människor som jobbar med biståndshandläggning och de har koll på vilka förfrågningar som görs och gjort bedömningen att vi klarar även om vi stänger lägenheterna som inte är efterfrågade, säger Winberg.

Hon menar att det i dagsläget inte finns någon efterfrågan på lägenheterna men att om det blir ett stort tryck så kan det hända att de öppnas upp igen.

Klicka på ljudklippet för att höra hela intervjun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".