P4 Morgon

Avokadodip utan avokado

4:01 min

Får man kalla en dip för guacamoledip trots att den bara innehåller 1,5 procent avokado? Det ville P4 Morgon ha svar på och kollade med ansvarig chef hos diptillverkaren.

Färgen är påtagligt avocadogrön och konstistensen är kämig och tjock. Men smaken har mycket lite med riktig avocado att göra.

Trots det heter Santa Marias gröna dip "Guacamole style". Avocadohalt? 1.5 procent! Det kan jämföras med salthalten som är 1,6 procent,

– Usch, det här var inte gott. Smakar överhuvudtaget inte avocado, sa programledare Fredrik B Nilsson och slängde burken i papperskorgen.

Vad vill du kasta i papperskorgen?

Avokadodip utan avokado! Det kastade P4 Morgon i papperskorgen i morse. Vad vill du kasta i papperskorgen? Vad har du hittat för produkter på butikshyllorna som du inte tycker håller måttet? Hör av dig till Per Brolléus, programledare för Eftermiddag i P4 idag fredag. Ring 0470-10 700 eller maila eftermiddag.kronoberg@sverigesradio.se

Fredrik B Nilsson

fredrik.b.nilsson@
sverigesradio.se
 
0470-72 60 14
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista