1 av 3
Gröna fotbollsskor på Östers träningsläger i Turkiet. Foto: Anna Tigerström/ Sveriges Radio
2 av 3
Gula fotbollsskor på Östers träningsläger i Turkiet. Foto: Anna Tigerström/ Sveriges Radio
3 av 3
Fotbollsskorna är på fötterna den mesta av tiden för österspelarna på träningslägret i Turkiet. Foto: Anna Tigerström/ Sveriges Radio
Öster i Turkiet

Fotbollsskor och olivbuffé

"Alla har gröna badtofflor"
9:21 min

Hur är det med skoskavet efter snart en veckas träning? Vad äter österspelarna egentligen och varför har alla likadana badtofflor? P4 Kronobergs reporter Anna Tigerström har svar på frågorna.

När Anna Tigerström åkte till Turkiet i helgen för att följa Östers lag på träningslägret där fick hon med sig ett särkilt uppdrag: Att noggrannt undersöka spelarnas skostatus och inte minst hur det är med skoskavet efter nästan en veckas tränande.

– Jag är ledsen att inte kunna leverera några scoop på skofronten men det har varit relativt lugnt på skoskavsfronten. Det enda jag har sett utav fotproblem är att Håkan Nilsson, som är lagets sjukgymnast och massör, behandlat Stefan Karlssons fot med en ispåse, berättar Anna Tigerström i P4 Morgon fredag.

– Alla har med sig två par fotbollsskor och de är inte helt nya inför lägret här, så det kanske är därför skoskavet uteblivit. När spelarena inte har fotbollsskorna på sig går de mest runt i likadana, gröna ganska fula badtofflor, säger Anna.

Hon kommer också med insiderinformation om vad spelarna äter på träningslägret. Och det kan summeras med ett enda ord - allt.

Frukost, lunch och middag består av dignande buffébord med massor med grönsaker och annat gott - eller vad sägs om en dignande olivbuffé med oräkneligt antal sorters oliver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".