Ann-Charlotte Wiesel (M) hoppas på fler bostäder i Ljungby. Foto: Karin Avenäs/Sveriges Radio.
Ljungby

Möte med fastighetsägare ska rädda bostadsbristen

"Vi tror att det finns en hel del lägenheter"
1:32 min

Det är brist på lägenheter i Ljungby. Nu har politikerna tagit kontakt med fastighetsägarna för att se hur deras lägenhetsbestånd ser ut och om det kan finnas lediga lägenheter någonstans. Det finns människor som inte hittar ett boende i Ljungby, menar Ann-Charlotte Wiesel (M). 

Det är särskilt ungdomar och studenter som har svårt att hitta bostad, menar Ann-Charlotte Wiesel, moderat kommunalråd i Ljungby.

– I dagsläget har vi en brist på vissa typer av bostäder. Vi skulle behöva betydligt fler mindre lägenheter och hyresrätter. Vi gör vad vi kan för att komma till rätta med det och det är därför som vi nu bjuder in fastighetsägarna, säger Ann-Charlotte Wiesel.

Kan ni på något sätt tvinga fastighetsägare att ta större ansvar?

– Nej, vi kan inte tvinga någon att hyra ut men vi kan hjälpa till med att hitta lösningar och det borde finnas ett intresse hos dem också för det blir ju en inkomst som de i så fall har att förvänta sig.

Klicka på ljudklippet för att höra hela intervjun!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".