Växjö

Lena Johannesson lämnar KD

Växjös kommunpolitiker Lena Johannesson säger upp sitt medlemsskap hos Kristdemokraterna. Det skriver hon i ett pressmeddelande. Hon säger sig ha tappat förtroendet för KD. Men hon fortsätter som ledamot i kommunfullmäktige och i sina övriga förtroendeuppdrag - nu som politisk vilde.

Vid det senaste kommunfullmäktigesammanträdet i Växjö röstade hon emot sina partikamrater och alliansen i frågan om de kommunala bostadsbolagen Växjöhem och Hyresbostäder skulle slås samman eller inte.

Enligt Kristdemokraternas gruppledare René Jaramillo hade hon inte sagt något om det i förväg och därför valde KD att inte se henne som en representant för partiet längre. Men det stämmer inte, säger Lena Johannesson.

– Direkt efter årsmötet för två månader sedan sade jag till Eduardo Rosell (KD) och Elisabeth Sigfridsson (KD) att jag tänkte rösta nej.

– Så det René Jaramillo sade om att du inte hade nämnt ditt beslut i förväg stämmer inte?

– Nej, det gör det inte. När vi hade haft årsmöte var det det sista jag sa. Då sa Eduardo att jag backar upp dig. Du måste få ha din åsikt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".