Foto: Hasse Holmberg / Scanpix
P4 Morgon

Benny får hålla i kylskåpet för att få mobiltäckning

Thomas Karlsson: Vi kan ju inte ha brevduvor nu för tiden
6:43 min

Efter P4 Kronobergs kartläggning av mobiltäckningen i länet har vi fått en bild av hur det ser ut runt om i länet. Benny Karlsson från Linneryd får exempelvis stå med en hand på kylskåpet för att kunna prata i sin mobil.

– Jag skulle hämta lite mat och så ringde det samtidigt och plötsligt fungerade det då, säger Benny Karlsson. Det är ju frustrerande att det är så här 2013. Det är säljare som ringer och vill trycka på en massa saker, men det fungerar ju inte.

Hos Thomas Karlssons föräldrar i Väckelsång är det en enda plats i soffan som gäller för att han ska kunna prata i telefon. Så det gäller ju då att just den platsen inte är upptagen.

– Det är väl hälften av gångerna som det fungerar där också, så det är ju fullständigt bedrövligt, säger Thomas. De borde skämmas. Det är ju urdåligt, det känns som de skiter i oss på landsbygden

Ulf Svensson bor i utkanten av Tingsryds kommun, i Kuppramåla, Skruv. Hans fasta telefon är nedlagd sedan flera år och trots att han har mixtrax själv med egen mast, kontantkort  så har han stora problem med täckningen. Han har både Telia och Telenor men det hjälper inte.

– Vi får ju gå ut när vi ska prata i telefonen. För ett tag sedan hade jag vinterdäcken upplagda i trädgården och av en ren händelse så upptäckte vi att det fanns en strimma mottagning om man sätter sig uppe på dom, säger Ulf Svensson.

Hör mer från Benny, Thomas och Ulf genom att lyssna på ljudklippen ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".