Mobiler i mängd. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Eftermiddag i P4

Tyck till: Är lagstiftning lösningen?

Tre oppositionspartier vill genom skärpt lagstiftning se till att regeringen säkerställer att det går att ringa på mobilen i hela landet. Vad tycker du? Kommentera och rösta här!

En granskning av Sveriges Radios Kaliber visar att den ansvariga myndigheten, Post- och Telestyrelsen, inte längre ställer några krav på teleoperatörerna att bygga ut och förbättra mobiltelefonnäten.

– Det finns många skäl till att säga att vi måste skärpa lagstiftningen nu, säger Monica Green, IT-politisk talesperson för Socialdemokraterna till Ekot.

Fråga

Oppositionspartier vill lagstifta om mobiltäckning

Mobile phone prescriptions

#link=349455#att det går att ringa på mobilen i hela landet. Det menar tre oppositionspartier efter Sveriges Radio Kalibers granskning som visar att den ansvariga myndigheten, Post- och Telestyrelsen, inte längre ställer några krav på teleoperatörerna att bygga ut och förbättra mobiltelefonnäten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".