1 av 2
Frida Andersson, volontäransvarig för Dam-EM i Växjö.
2 av 2
P4 Morgon

Jakt på volontärer till fotbolls-EM

"Vi behöver många härliga människor"
9:04 min

I juli får Växjö besök av några av Europas bästa fotbollsspelare. Då är det nämligen dags för fotbolls-EM för damer och Växjö är en av värdstäderna. Men för att få ihop hela arrangemanget krävs det folk, mycket folk. Därför letar nu arrangörerna efter volontärer som vill vara med och jobba.

– Vi behöver mellan 200 och 235 volontärer för de här dagarna, säger Frida Andersson som är volontäransvarig under FM. Vi behöver många härliga människor, så det är bara att komma in med sin ansökan.

Hittills har cirka 100 intresserade anmält sig och det är både män och kvinnor, unga och som gamla. Men än återstår flera platser att fylla och i maj behöver allt vara klart för att dra igång utbildning av dem som ska jobba.

– Vi märker att det är ett jättestort intresse och det är ju jätteroligt, säger Frida.

Som volontär kan man jobba med en hel rad olika saker. Det kan handla om att vara parkeringvärd, fixa med ackrediteringar, sköta relation med medierna, vara med och bygga upp evenemanget genom underhåll och service, med IT och datorer och VIP-uppdrag för att ta hand om de speciellt inbjudna.

Det blir fyra arbetspass per volontär som är mellan sex och åtta timmar om dagen och som betalning får man mat och en biljett till EM-finalen i Friends Arena.

– Vill man bli volontär ska man tänka att man vill göra saker för andra, inte bara för sin egen vinnings skull. Samtidigt har man möjlighet att vara med i ett gott gäng och uppleva det största mästerskapet för damer i hela Europa. Så det är ju inte så superofta som den här möjligheten öppnar sig på hemmaplan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".