mobiltäckningen

Skämskartan uppe i riksdagen

Klockan 13 idag diskuterar riksdagen den dåliga mobiltäckningen på landsbygden. Anledningen är den kartläggning av telefoniproblemen som vi på P4 gjort med hjälp av er lyssnare.

Det är riksdagsledmoten Sven-Erik Bucht från Norrbotten som ställt en fråga till It-minister Anna-Karin Hatt, om den dåliga mobiltäckningen på landsbygden efter att P4-stationer över landet gjort en så kallad skämskarta över hur täckningen ser ut.

Mer om det här hör du efter klockan 17 i Eftermiddag i P4.

Skämskarta över Kronoberg

Skämskarta över Kronoberg

P4 Kronoberg granskade mobiltäckningen i länet. Tillsammans med er lyssnare tecknade vi den riktiga kartan över problemen.

Eneroth: "Det är allvarligt att regeringen inte ställer krav"

Johan Hultberg (M) och Tomas Eneroth (S) inför dagens debatt. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio

#link=349529# i riksdagen vill nu att lagstiftningen skärps om mobiltäckningen. Men statliga Post- och telestyrelsen har inte fått några krav från regeringen om att sätta press på mobiloperatörerna om att bygga ut och förbättra nätet. Tomas Eneroth (S) och Johan Hultberg (M) debatterade frågan i Eftermiddag i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".