Foto: Anders Wiklund/ Scanpix
växjö

Flera intresserade av att ta över bowlinghallen

Växjö bowlinghall kommer snart drivas av en privat aktör. Igår beslutade fritidsnämnden att en konkurrensutsättning av hallen ska genomföras och att förhandlingar ska inledas med arbetstagarorganisationerna.

Nämnden har tidigare sagt att man anser att bowlingverksamheten i Växjö inte bör drivas i kommunal regi längre, och enligt nämndens ordförande Ulf Hedin (M) finns flera privata intressenter som vill driva hallen.

Tidigast kommer bowlinghallen gå över till en privat aktör den första januari nästa år. Enligt Ulf Hedin kommer besökarna troligen inte märka någon större skillnad, förutom att den nya entreprenören kommer vilja sätta sin prägel på verksamheten.

Samtidigt finns också planer på att hitta nya lokaler åt bowlinghallen.

– Det är ingen långsiktig lösning att ha kvar bowlingen i lokalerna på Västergatan, de är för slitna. Och de som är intresserade av att ta över har också sagt att de vill leta efter en ny större och bättre lokal att vara i, säger Ulf Hedin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".