Alvesta

Beslut fattat: Ny simhall till Alvesta

Det blir en ny simhall i Alvesta. Under gårdagens kommunfullmäktige togs beslutet och bygget kommer att starta senare i år.

Den nya simhallen blir en modern sådan och kommer att byggas bredvid den befintliga simhallen på Grönkullavägen. Det här blir en av de största investeringarna i kommunen. Förutom en 25-metersbassäng kommer det även finnas en varmvattenbassäng.

Det är nämnden för samhällsplaneringen som kommer att ansvara för simhallsprojektet och det var ett enigt fullmäktige som fattade beslut om simhallsbygget igår. Både Socialdemokraten Robert Olesen och moderaten och kommunalrådet Mats Johnsson kommenterar det hela med att "Äntligen blir det av!"

Socialdemokraterna lämnade dock en skriftlig reservation i gårdagens kommunfullmäktige - mot det att frågan hölls bakom stängda dörrar, som vi kunde berätta om igår.

Bygget av simhallen kommer att pågå under 2013 och 2014.

Beslut om simhallsbygge bakom stängda dörrar

#link=349568#i fullmäktige i kväll besluta om en av de största investeringar i kommunen, simhallsbygget. Men allmänheten får inte ta del av diskussionerna ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".