Anton Ramming, nöjeschef på Grace i Växjö där flest stölder har skett. Foto: Linnéa Olsson
Växjö

Fickstölderna ökar i Växjö

"Det är otroligt tråkigt"
1:54 min

Hittills i år är det många som har blivit av med sina mobiltelefoner på uteställen runtom i Växjö. Ett 30-tal anmälningar om fickstölder har inkommit till polisen i Kronoberg och det är en ökning med en tredjedel jämfört med i fjol. Flest stölder har skett på nattklubben Grace.

– Jag tycker att det är otroligt tråkigt. Man ska har roligt när man går ut och inte behöva bry sig om några ficktjuvar, säger Anton Ramming, som är nöjeschef på Grace.

Det är främst mobiltelefoner som stjäls men tjuvarna plockar också på sig plånböcker. Polisens informationschef Robert Loeffel säger till P4 Kronoberg att många inte märker när de blir bestulna utan tror kanske snarare att de har tappat sin telefon. Han säger också att stölderna är koncentrerade till nattklubben Grace.

– Det är klart att vi vill ha en så säker miljö som möjligt att gå ut och roa sig i. Vi jobbar stenhårt med att motarbeta stölderna med civilväktare och vanliga vakter som håller extra koll. Vi gör vad vi kan.

Polisen har inga misstänkta för fickstölderna i nuläget. P4 Kronoberg har pratat med flera växjöbor som tycker att stölderna är onödiga.

– Det är jättetråkigt att man ska behöva tänka på vad man har med sig och att man inte kan koppla av för det är väl ändå det som är tanken när man är ute, säger invånaren Ante Krizmanic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".