1 av 2
Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
2 av 2
Skärmdump på ett sms som påstådda porrsurfare har fått. Foto: Arash Mokhtari/P3 Nyheter
Småland

Porrsajtsägare motanmäler besökare

Sajtens ägare: "Det här är väldigt lätt att lösa"
1:31 min

Nu tar historien om de falska porrsurffakturorna, som flera kronobergare fått, en ny vändning. Dennies Pettersson äger företaget bakom fakturorna och han motanmäler nu alla som anmält honom.

Som vi tidigare har berättat har personer i Kronoberg och andra delar av södra Sverige fått fakturor skickade till sig för att de har laddat ner porr på telefonen. Många av dem säger att de inte har laddat ner något och svarat genom att polisanmäla Dennies Pettersson och hans företag.

Men Dennies Pettersson påstår att han har bevis på folk har tittat på porr på telefonen. Nu är han trött på att utredningen har tagit så lång tid. För att sätta press på polisen har han valt att polisanmäla personer runt om i södra Sverige.

– Det här är väldigt lätt att lösa. Det är bara att gå till operatörerna för att se om de här människorna har gjort det vi påstår. Vi har förklarat för polisen hur de ska gå till väga för att får fram informationen.

Polisen i Kronoberg vet inte i nuläget om Dennies Petterssons motanmälningar är riktade mot någon av de i länet som är anklagade för att ha porrsurfat.

Billy Abraha/Carina Melin

Kronobergare uthängda som porrsurfare

Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".