1 av 5
Selma Obradovac, Ashlie Christenson och Malin Krona i Ljungby Volleybollklubb. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
2 av 5
Vanessa Paukovic är född 1994 och är yngst i Ljungby. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
3 av 5
Ett bra block lade grunden till Ljungbys seger över Göteborg. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
4 av 5
Regina Thomas dunkar in en av sina smashar. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
5 av 5
Regina Thomas och Alyssa Speckhals är två av tre proffs i Ljungby Vbk. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Volleyboll

Ljungby Vbk kopplade greppet om kvalserien

"Vi vill stanna i elitserien"
1:18 min

KFUK-KFUM IA Göteborg har som mål att ta sig upp i elitserien. Ljungby Vbk vill stanna kvar. I påskaftonens ej särskilt välspelade kvalmatch, var det Ljungby som visade mest vilja och vann med 3-0 i set.

Segern innebär att Ljungby nu leder kvalserien till elitserien efter två matcher. Men fyra matcher återstår och de två bästa lagen får spela i elitserien nästa säsong.

I matchen mellan elitserielaget Ljungby och allsvenska Göteborg var första set jämnt och lagen följdes åt fram till 15-15. Därefter kunde Ljungby, mycket tack vare självförtroendet efter fyra raka blockade smashar i en och samma boll, dra ifrån med tre poäng.

– Vi blockade väldigt bra idag och vi kämpade, säger Ljungbys libero Selma Obradovac, som var bäst på plan.

Ledningen utökades sedan och första set slutade 25-20 till hemmalaget. Ashlie Christenson imponerade offensivt med välplacerade smashar i första set.

En och annan godbit

I andra set syntes det tydligare att de två lagen kommer från två olika divisioner. Göteborg gjorde många misstag som Ljungby kunde utnyttja. Då och då glänste hemmalaget till med en och annan godbit. En av dem stod Alyssa Speckhals för när hon lurade skjortan av motståndarna genom att lägga ner bollen bakom ryggen till 21-16. Andra set slutade 25-17.

I tredje set var det mycket oskärpa och slarv från hemmalaget. Gästande Göteborg ledde med fem bollar och att siffrorna inte var ännu större berodde mycket på Ljungbys libero Selma Obradovac som räddade en del "omöjliga" bollar.

Rutinen segrade

Men Ljungby skärpte till sig och utnyttjade återigen motståndarlagets misstag. Kanske var det också den större rutinen bland Ljungbyspelarna som såg till att laget till slut vann tredje set med 25-22.

Nästa helg väntar returmatch mot Göteborg på lördagen och hemmamatch mot Vallentuna Vbk på söndagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".