Sjön Åsnen.
Destination Åsnen

Området kring Åsnen ska bli mer attraktivt

"Vi vill visa på två teman - natur och kultur"
1:44 min

Just nu pågår arbetet med projektet Destination Åsnen, som går ut på att boende runtomkring ska arbeta tillsammans för att göra området mer attraktivt och locka fler besökare.

Hittills har 80 personer varit med diskuterat vad Åsnen står för och enligt Åsa Eliasson som är ansvarig för projektet, är Åsnen unik på många sätt.

– Det finns många värden i Åsnen som är det där unika som gör att besökare kommer. Men vad vi har identifierat och vad vi vill visa på är två teman - natur och kultur, berättar Åsa Eliasson.

Hon nämner även ett antal begrepp som är viktiga att poängtera när det gäller Åsnen. Hon beskriver Åsnen som både en sjö- och en växtkraft - och vill också trycka på kulturkraften och det färgrika.

Men hur ska man få området Åsnen att bli mer känt?

– Jag tror att det blir en effekt av allt detta arbete och när nationalpark etableras så ger det en skjuts som ingen annan. Sedan är det så att vi inte kan attrahera alla människor - utan det är de som söker natur och kultur som vi kan ge en full upplevelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".