Eftermiddag i P4

Oklart varför flyg tvingades säkerhetslanda

Vd Fly Smaland: "Vi får se vad utredningen ger"
1:19 min

Det är fortfarande oklart vad det var som hände när ett flyg på väg från Stockholm till Växjö tvingades säkerhetslanda i Norrköping i söndags. Det var flygvärdinnorna som kände att det luktade rök bak i planet där köket finns.

Nu är ärendet överlämnat till Haverikommissionen - som förhoppningsvis kan få klarhet i vad det var som luktade.

– Vi vet inte varför det luktade rök. I sådana här fall blir det så att myndigheter blir inkopplade och vi låter dem tillsammans med flygoperatören ha den dialogen och diskussionen om vad det kan vara för någonting, säger Jens Harrysson, vd för Fly Smaland.

Det har spekulerats i att det skulle vara några servetter som brann - vet ni någonting om det?

– Det kan ju vara så att det har varit något som har fallit bakom något varmt eller så, men det är enbart spekulationer - vi får låta se vad utredningen ger.

Planet fick alltså säkerhetslanda i Norrköping på väg från Stockholm till Växjö. Jens Harrysson säger att det inte är särskilt vanligt att sådant här händer.

– Jag har jobbat länge och för mig är det första gången det händer på det här sättet. Det vi gör nu med passagerarna som var med på den här resan är att vi ringer upp dem och hör hur de upplevde det. Jag tror att det är rätt viktigt att prata med oss också, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".