Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal. Giftig rök sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
P4 Morgon

Fisksoppa nästan utan fisk

Publicerat fredag 5 april 2013 kl 08.30
Fisk och skaldjurssoppa - men hur mycket fisk innehåller den egentligen ? Foto: Anne Marchal/ Sveriges Radio

En fisk- och skaldjurssoppa som minnehåller så lite fisk att en fiskallergiker kan äta den! P4 Morgon testade Arlas soppa som trots namnet bara innehåller 0,7 procent fisk- och skaldjur.

– Jag förstår om det kan verka lite märkligt att det är så liten del fisk och skaldjur i soppan. Men på samma sätt som när man kokar en fond hemma så är det här en liten men reducerad del råvara som ändå har väldigt mycket smak, säger Claes Henriksson, presschef för Arla Foods.

Enligt honom har just fisk- ocvh skaldjurssoppan fått en del klagomål från konsumenter för sin ringa mängd fisk- och skaldjur.

Mer fisk ingen lösning

Och Arla håller därför på att se över produkten för att se hur man eventuellt kan förändra den.

Men att öka mängden fisk är ingen lösning, menar han. Det har Arla redan prövat med dåligt resultat.

– Vi provde att tillsätta mer fiskpulver i soppan men då blev den mindre god vid provsmakning, den fick en för kraftig fisksmak. Fisk är en knepig ingrediens som kan ge lite skarp smak, säger Claes Henriksson.

Så mer fisk i fisksoppa gör alltså att fisksoppan blir sämre. Låter inte det lite konstigt?

– Jo jag kan förstå att det kan göra det och jag kan förstå att folk tycker det är konstig att en fisksoppa har så liten mängd fisk, säger han.

En fördel har i alla fall Arlas fisk- och skaldjurssoppa. Är man allergisk mot fisk, som Anne Marchal i P4 Morgons studio, så kan man lugnt äta soppan utan att känna av något kli i halsen. Fast det kanske inte är att rekommendera...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".