1 av 2
Pia Sundhage. Foto: Jan-Eric Henriksson/ Scanpix
2 av 2
Laddade landslagsspelare. Här är Charlotte Rohlin och Sara Thunebro med lagets läkare och ansvarige för försvarsspelet.
Växjö

Pia Sundhage: "Det kommer att smälla"

Pia Sundhage: "Vi ska ställa om snabbt från försvar till anfall"
1:31 min

På lördag spelar Sveriges damlandslag träningslandskamp mot Island på Myresjöhus Arena. Landslaget är just nu i slutskedet av förberedelserna inför kommande EM på hemmaplan.

– Jag förväntar mig en spännande match med mycket anfallspel från Sveriges sida, säger Sveriges förbundskapten Pia Sundhage.

Vid lunchtid var drygt 2000 biljetter sålda till landskampen. Startelvan är inte spikad ännu och Sundhage vill inte avslöja något. 

Nu börjar det närma sig EM på hemmaplan. 97 dagar återstår till Sveriges EM-premiär. Förbundskapten Sundhage är långt kommit i förbredelserna inför fotbollsfesten.

– Ja, vi har kommit ganska långt. Men bra ska bli bättre, säger hon.

Hur märker du att det är EM på hemmaplan om några månader?

– Det är fart och fläkt kring laget och det är bra träningar och mycket media. Vi pratar om nästa steg och vägen till målet. Det känns fantastiskt att vara här i Växjö och spela match.

Hur är Växjö som fotbollsstad?

– Jag har själv bott här och jag är imponerad av all idrott som finns i staden. Mycket har hänt sedan jag flyttade härifrån, det är härligt, säger Sundhage.

Klicka på ljudklippet för att höra hela intervjun med Pia Sundhage.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".