Gräset på Myresjöhus Arena. Foto: Magnus Sundvall/SR
Växjö

Gräset redo för landskampen

"Vi har jobbat stenhårt med att få bort snön"
1:39 min

I dag är det säsongspremiär för gräset på Myresjöhus Arena då Sveriges damlandslag spelar match mot Island. Det har varit en lång och kall vinter och vi har tidigare berättat att det har funnits en oro för att planen skulle vara ospelbar. Men nu är gräset redo för match, menar arenachef Oskar Wijk.

Den långa och kalla vintern har påverkat gräset på Myresjöhus arena negativt. Det har varit svårt att få gräset att växa och bli grönt och det har funnits en oro att det inte ska kunna gå att spela på planen nu när det väntas landskamp i damfotboll mellan Sverige och Island i Växjö.

Planchefen Oskar Wijk säger att gräsmattan är bra och att de har jobbat hårt för att den ska vara det.

– Vi har jobbat stenhårt sedan årsskiftet och nu är planen grön, säger han och fortsätter:

– Planen kommer att hålla för 90 minuter landskamp och två dagar senare så är det allsvensk hemmapremiär här. Planen ska hålla då också, säger han.

På vissa ställen på planen är det dock små jordfläckar, något som kom till i snöröjningsarbetet.

Damlandslaget kommer inte ha sin matchuppvärmning på arenan, detta för att man ska kunna jobba med gräset in i sista minuten, berättar Oskar Wijk.

– Vi vill att gräset ska vara så bra som möjligt och då vidtar vi åtgärder för att det ska hålla yttersta kvalitet när domaren blåser i pipan och inte innan dess, säger han.

Magnus Sundvall

magnus.sundvall@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".