De tillresta supportrarna i Gröna Brigaden fick ett bittert slut på resan. Foto: Fredrik Lindgren/Pic-agency.com
Ishockey

Grymt slut för Tingsryds AIF

Tränaren Rolf Nilsson: "En enorm tomhet"
1:20 min

Så nära men ändå så långt borta. Efter dubbelt straffdrama åkte Tingsryds AIF ur hockeyallsvenskan. Förlusten mot Vita Hästen innebär att Taif spelar i division 1 till hösten.

Mer spännande än så här kan knappast en avslutning av en kvalserie vara. Tingsryd och Karlskrona slogs om den andra allsvenska platsen bakom Björklöven som seglade iväg till 3-0 mot Piteå och tidigt i matchen säkrade sitt återtåg till allsvenskan.

Efter full tid och förlängning var ställningen 1-1 i matchen mellan Vita hästen och Tingsryd och 2-2 mellan Huddinge och Karlskrona. Tingsryd inledde straffläggningen bra genom mål av Daniel Åhsberg men sedan stängde Vita Hästens målvakt Alexander Berg igen och straffmissar kom från Jordan Smotherman och Hampus Gustafsson.

Det blev Vita Hästens Jesper Samuelsson som satte spiken i Tingsryds allsvenska kista genom att göra det avgörande straffmålet till 2-1 bakom Tingsryds målvakt Michal Zajkowski.

Samtidigt förlorade rivalen Karlskrona också på straffar mot Huddinge (3-2 till Huddinge) men eftersom Karlskrona hade ett poäng mer än Tingsryd inför den sista omgången blev det Blekingelaget som knep den andra allsvenska platsen bakom Björklöven.

Nu är frågan om Tingsryd har de muskler och den uthållighet som krävs för att ta sig tillbaka till allsvenskan?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".