Magnus Seiborg, TAIF-supporter.
P4 Morgon

Dyster stämning när division 1 väntar för Tingsryds AIF

Magnus Seiborg tror TAIF i div 1 kan ge nystart
4:14 min

Idag undersöker reporter Per Brolléus hur stämningen i Tingsryd är efter fredagens ras ner till division 1 för TAIF. När han träffar supportrar hörs den uppenbara besvikelsen, men även ett hopp om att kunna starta om och bygga upp ett lag från grunden har tänts.

– Man var ju inställd på detta redan när halva kvalserien hade gått. Man såg ju på laget att det inte fungerade, säger Magnus Seiborg som är trogen TAIF-supporter.

Han beskriver att det inte finns någon karaktär i laget och att det saknas en själ.
– Vi har ju inte haft lagspel i allsvenskan de här tre åren. Förra året klarade vi oss på att vi hade stjärnor och det har vi inte i år. Så vi har ju inte haft ett lag med lagkänsla i Tingsryd på flera år.

Mitt i nederlaget är det ändå flera som tror att det är bra att Tingsryd åker ner i ettan för att kunna börja om lite från början.
– Jag tror det kan gynna TAIF i längden att börja om och bygga en grund med duktiga J20-spelare, säger Magnus Seiborg.

Jimmy Ekström är en av dem som var så pass nervös inför fredagens match att han inte ens vågade titta.
– Jag fick titta i efterhand för jag klarade det inte annars. Jag hade dåliga känslor redan innan matchen och när man väl tittade blev man ju besviken så klart.

Tidigare har både Sundsvall och Borås degraderats till division 1 av ekonomiska skäl och då har trean i kvalet fått en plats. Nu är det Tingsryd som ligger på den platsen. Men så stort hopp om att TAIF ska kunna komma tillbaka redan nästa säsong har inte Jimmy Ekström.

– Nej, jag tror inte att det händer i år. Det finns inget hopp just nu och det tar nog några månader innan det kommer tillbaka, säger han.

Lyssna på hela intervjun med Magnus och Jimmy i ljudklippen ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".