Kommunalrådet Monica Widnemark. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Kosta

Diskussionen om asylboende inställd

Det blir ingen diskussion i dag om att personer på asylboendet Visjögården i Kosta, enligt kommunalrådet Monica Widnemark, ska ha varit i trädgårdar och suttit på andras trappor. Enligt Monica Widnemark har Attendo, som driver asylboendet, lämnat återbud med anledning av att de fått frågan med för kort varsel. De Kostabor som P4 Kronoberg pratat med har inte upplevt några problem.

Tanken var att frågan skulle tas upp under ett av kommunens årliga brottsförebyggande råd i eftermiddag. Enligt Widnemark måste Attendo se över vad det är för information som de asylboende får och berätta för de boende var de kan röra sig och inte.

Samtidigt har de Kostabor som P4 Kronoberg frågat inte upplevt några problem.

"Man sitter på trappor i andras trädgårdar"

#link=350353#ett möte mellan Lessebo kommun, polisen och Migrationsverket. De ska diskutera de klagomål som enligt kommunalrådet Monica Widnemark har kommit in mot de som bor på asylboendet på Visjögården. De boende på asylboendet ska enligt henne ha orsakat problem i Kosta. Men de Kostabor som P4 Kronoberg har pratat med känner inte till problemen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".