1 av 9
Karin Wernersson har varit ute och promenerat med invånarna i Uppvidinge.
2 av 9
Pulkabacken i Älghult. Foto: Karin Wernersson
3 av 9
Fika och diskussioner efter vandringen i Älghult. Foto: Karin Wernersson
4 av 9
Lenhovdavandringen. Foto: Karin Wernersson.
5 av 9
Säkerhet för barn vid skolbussarna i Lenhovda. Foto: Karin Wernersson.
6 av 9
Åsedavandringen. Foto: Karin Wernersson.
7 av 9
Anne Öhman från kommunen antecknar åsikter om campingområdet i Åseda. Foto: Karin Wernersson.
8 av 9
TjänstemännenEmma Fäste, Sofia Lindgren och Anne Öhman i Norrhult/Klavreström. Foto: Karin Wernersson.
9 av 9
Vid stationsområdet i Norrhult gav deltagarna även åsikter om önskad belysning för att knyta ihop samhället med elljus-spåret som är på andra sidan väg 31. Foto Karin Wernersson.
P4 Morgon

Karin samlar in åsikter om Uppvidinges samhällen

Karin Wernersson: Bättre belysning behövs vid stationen i Norrhult
8:20 min

I Lenhovda, Åseda och Norrhult/Klavreström har kommunen anordnat så kallade åsiktsvandringar där invånarna fått gå med och peka på vad i samhället de vill förändra. Bland annat har det redogjorts för en hel del åsikter kring parkeringarna.

Ikväll går vandringen vidare till Älghult och Karin Wernersson som är projektledare för den här insamlingen är nöjd med uppslutningen hittills.

– I Lenhovda söker man en centrumbildning. Man vill ha ett centrum med aktiviteter för alla som fungerar. Det har varit genomgående för alla samhällen faktiskt, säger Karin Wernersson.

– Man skulle vilja ha ett snyggare centrum och mer säkerhet kring barnen i skolan. Bland annat vill man ha ett staket där så att barnen inte springer ut i vägen. Sedan vill man gärna se bättre parkeringar mellan Ica och Konsum.

Sedan handlar det om att hitta aktiviteter för ungdomar, berättar Karin Wernersson.

Även i Åseda pratade man mycket om parkeringsplatser och om att det behövs nya linjer som tydligare visar var och hur man ska parkera.

– Det var även en diskussion kring kröken i Åseda och att det kan behövas tydligare skyltar så att man vet hur man ska köra och om det är högerregeln eller inte till exempel, förklarar Karin Wernersson.

Ikväll är det åsiktsvandring i Älghult och imorgon klockan 07.30 hör du Karin i P4 Morgon igen. Vill du höra hela intervjun? Lyssna på ljudklippet ovan.

Mer om Karins vandringar

Karin Vernersson berättar hur vandringen i Älghult gick igår, vandringar som ingår i serviceprojektet ”Attraktivt samhälle”.
Ett av förslagen som kom från älghultsborna handlar om pulkabacken i samhället där en bäck ställer till problem för barnen som åker i backen.
Programledare: Karin Hellzén och Peje Johansson#ljud=4513697#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".