Kronoberg

Extra tillskott från regeringen

Kronobergs län får tio miljoner kronor extra från regeringen. Det är näringsminister Annie Lööf som i dag presenterar regeringens satsningar på tillväxt hos de regioner som har det tuffast i lågkonjunkturen.

Kronoberg får fem miljoner kronor i år och lika mycket nästa år, utöver de ordinarie 17 miljonerna. Pengarna är tänkta att förbättra möjligheterna i länet att arbeta för bland annat näringslivsutveckling.

– När 100 personer varslas av ett företag i en liten kommun motsvarar det tusentals förlorade arbetstillfällen i en storstad. Allt vi kan göra för att underlätta omställningen för de här orterna är oerhört viktigt, säger näringsminister Annie Lööf.

Totalt planerar regeringen dela ut 80 miljoner kronor 2013 och 2014 till de län i landet som drabbats särskilt hårt av konjunkturnedgången: Blekinge, Skåne, Värmland, Kronoberg, Gävleborg, Kalmar, Västmanland och Södermanland.

Varje län kan själva avgöra hur pengarna ska användas lokalt och regionalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".