Kronoberg

Landstinget återinför kortbetalning

Snart kommer det åter vara möjligt att betala med kort inom vården. Och enligt Jens Karlsson, som är landstingets ekonomidirektör, så är den kritiken mot systemet med fakturabetalning som är anledningen till att man nu backar.

– Det är flera patienter som vänt sig till landstinget och haft önskemål om att kunna betala kontant eller med kort. Vi har också fått synpunkter på att många har fått betalningspåminnelse i jul- och nyårshelgen då det var tight med vardagar, säger Jens Karlsson, som är landstingets ekonomidirektör.

Det var den första november förra året som landstinget Kronoberg införde systemet med enbart fakturabetalning. Det här ledde, som P4 Kronoberg tidigare berättat, till skarp kritik mot landstinget. Och Jens Karlsson, som är landstingets ekonomidirektör, säger alltså att kritiken är anledningen till att man nu backar.

Beslutet i landstingsstyrelsen idag innebär också att automatisk frikortshantering genomförs. Däremot avvaktar landstingert med självbetjäning via särskilda självserviceterminaler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".