Gustav Hjalmarsson får lämna Växjö Lakers tillsammans med Björn Karlsson. Foto: Stefan Jerrevång/Scanpix
Växjö Lakers

Gustav och Björn får lämna - Ville ansluter

Björn Karlsson och Gustav Hjalmarsson får inget förnyat kontrakt med Växjö Lakers. Samtidigt presenterar klubben en ny spelare. Den finske backen Ville Varakas har skrivit på för ett år.

Föreningen skriver på sin hemsida att man meddelat de båda spelarna att de inte kommer att få spela i klubben kommande säsong.
 
Björn Karlsson och Gustav Hjalmarsson har spelat fem respektive sju säsonger i Växjö Lakers.

– Vi har sett över lagbygget och just nu passar dessa två spelare inte in i vår plan. Både Björn och Gustav har svarat för härliga insatser i klubben och sådana här beslut är aldrig lätta att ta. Men klubben går in i en ny fas i Elitserien och då finns det tyvärr inte plats för någon av dem, säger Henrik Evertsson, sportchef i Växjö Lakers.

Samtidigt passar Lakers på att skriva ett kontrakt på ett år men den finske backen Ville Varakas. Varakas kommer senast från IFK Helsingfors och har gjort sex säsonger i den finska högstaligan.

– Det är en allroundback med bra spelsinne. Ville är en nyttig spelare som har ett bra passningsspel och ett bra skott, men som också spelar fysiskt. Han är inte jättestor, men han har bra tajming i sina tacklingar, säger klubbens sportchef Henrik Evertsson på klubbens hemsida.

Varakas svarade för sex mål och 25 poäng på 46 matcher i IFK Helsingfors den gångna säsongen och har svarat för totalt 85 poäng på 164 matcher de tre senaste säsongerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".