Känd idrottsprofil misstänkt för våldtäkt

En känd idrottsprofil misstänks för att ha våldtagit en kvinna i Växjö. Mannen har nu släppts men misstankarna mot honom kvarstår.

Mannen som är en mycket känd svensk idrottsprofil var under fredagskvällen på en fest i centrala Växjö. Det var där han träffade kvinnan.

Vid tretiden på natten mellan fredag och lördag kom kvinnan fram till en polispatrull på Västra Esplanaden i Växjö och berättade om våldtäkten, säger kriminalkommisarie Börje Ekelius.

Mannen greps sedan vid sextiden på lördagmorgonen i sitt rum på hotell Teaterparken i Växjö, och efter förhör beslöt åklagare att han skulle anhållas. Både mannen och kvinnan har genomgått läkarundersökningar, och polisen har även gjort en teknisk undersökning i hotellrummet, men Börje Ekelius vill inte lämna några uppgifter om resultaten.

Åklagaren Lars Jeppsson beslutade idag att släppa mannen på fri fot, men misstankarna mot honom finns kvar. Lars Jeppsson ska nu göra en ytterligare bedömning av de uppgifter som kommit fram i förhören med mannen och kvinnan, under läkarundersökningarna och i den tekniska undersökningen.

Senare i veckan tar Lars Jeppsson beslut om förundersökningen ska läggas ner eller inte.