1 av 7
Foto: Nourollah Yusefi.
2 av 7
Foto: Nourollah Yusefi.
3 av 7
Nourollah Yusefi
4 av 7
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
5 av 7
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
6 av 7
Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
7 av 7
Foto: Googlemaps
Jönköpings län

Chaufför omkom i tågolyckan

2:02 min

En person omkom och fem fick föras till sjukhus i tågolyckan som inträffade i eftermiddags vid Måletorp utanför Forserum.

En olycka mellan en lastbil och ett tåg inträffade på eftermiddagen vid Måletorp utanför Forserum. Ett 80-tal passagerare ska ha befunnit sig ombord på tåget. Lasbilschauffören avled i olyckan och fem passagerare fick föras till sjukhus.

Exakt hur olyckan mellan lastbilen och tåget har gått till är oklart.

– Det är svårt att säga i nuläget. Det är en plankorsning som är obevakad och vad som har orsakat krocken det vet vi inte nu, säger David Palm, informationsbefäl på räddningstjänsten.

Olyckan inträffade vid Måletorp, som ligger mellan Nässjö och Forserum.

– Tåget började bromsa in kraftigt sedan blev det en kraftig smäll. Vagnarna började kränga och själv flög jag ner på golvet. Tåget började luta mer och mer så jag var rädd att hela tåget skulle lägga sig, säger Jonas Dahlqvist, passagerare på tåget.

Det är helt stopp i trafiken på väg 931, gamla Nässjövägen och det kommer vara stopp i tågtrafiken i 48 timmar.

– Vägen kommer att behöva vara avstängd under lång tid, säger Jan Lagerqvist vid Jönköpingspolisen, till TT.

Inga personer som var inblandade i olyckan finns kvar på platsen, samtliga är avtransporterade med buss till annan plats. Oroliga anhöriga kan höra av sig till telefonnummer på 036-32 32 35.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista