Elin Karlsson och Viktoria Johansson ser fram emot årets säsong. Foto: Magnus Sundvall.
Östers IF

Ny serie väntar för nya Östers IF

6:19 min

När Östers IF dam spelar seriepremiär mot Sundsvall på lördag, gör laget det i en ny serie. Söderettan byts mot elitettan, en rikstäckande serie precis under damallsvenskan.

– Det är bra att man gör någonting, det behövs för att föra damfotbollen framåt. Det blir längre resor men är det vad som behövs för att damfotbollen ska bli bättre tycker jag det är jättebra, säger Elin Karlsson en av alla ny spelare i årets lag.

Öster har tappat många spelare samtidigt som många nya spelar tillkommit. En av de få spelarna i truppen som har gjort många säsonger i klubben är Viktoria Johansson som gör sin sjunde säsong för ÖIF.

– Vi får hoppas att de långa resorna funkar för alla lagen just med det ekonomiska, säger Viktoria.

Är Öster tillräckligt bra för elitettan?

– Det tror jag absolut att vi är. De senaste åren har vi varit ett topplag i söderettan. Men iår har vi mycket nytt så det är lite svårt att säga var vi står just nu. Men jag tycker att vi har spelat ihop laget väldigt bra och grunderna börjar sitta.

Det kommer bli många nya lag att möta för Öster, både lag från norrettan och lag som trillade ur damallsvenskan.

– Det är svårtippat. Det har varit stora förändringar i många av lagens trupper så det känns osäkert hur bra lagen är i serien, avslutar Johansson.

Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista