Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Kronoberg

Turistbyråer struntar i funktionsnedsatta på webben

Ingen av turistbyråerna i Kronobergs län ger särskild information på sina hemsidor till personer med funktionsnedsättning. Det visar en undersökning som Assistansföretaget Humana gjort.

– För många föräldrar som har barn med funktionsnedsättning tar omvårdnaden mycket tid och energi och de har inte alltid möjlighet att ringa runt och leta efter tillgängliga alternativ. Att på turistbyråernas hemsidor informera om tillgängligheten är enkelt och det skulle underlätta semesterbokningen för många, säger Jonatan Arenius, tillgänglighetsansvarig på Humana.

Undersökningen omfattar den officiella turistbyråns hemsida eller, där sådan hemsida saknas, turistinformation på kommunens hemsida.

Växjö/Alvesta, Lessebo/Kosta, Glasriket, Ljungby, Markaryd, Älmhult, Tingsryd och Uppvidinge granskades. Samtliga saknade en tydlig flik eller länk med samlad information om tillgängliga aktiviteter eller evenemang.

Undersökningen genomfördes i mars-april 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".