1 av 2
Ett av alla kommentarsfält på sverigesradio.se Foto: skärmdump
2 av 2
Kanalchef Ulf Myrestam berättade mer om den nya kommentarspolicyn i Eftermiddag i P4. Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio
P4 Kronoberg

Nu väljer vi vad du kan kommentera

4:25 min

Från och med nu kommer det inte gå att kommentera alla våra nyheter. Vi vill ha besökarnas kommentarer och input men kommer framöver att vara mer restriktiva med när det sker.

– Syftet med att ha kommentarsfälten öppna på sverigesradio.se är att fånga upp synpunkter och vinklar på vår rapportering som stimulerar en öppen debatt. I sina bästa stunder ger också kommentarsfälten ny information och uppslag till uppföljningar från vår sida. Tyvärr fungerar det inte alltid så i praktiken, säger kanalchef Ulf Myrestam.

Ulf Myrestam intervjuades om den nya kommentarspolicyn i Eftermiddag i P4.

Vi som älskar att få kommentarer - varför drar vi nu i handbromsen?

– Vi älskar fortfarande kommentarer. Vi vill ha publikens kommentarer för det är otroligt viktigt för oss att få många perspektiv på det vi rapporterar och de frågor som är viktiga i samhället. Istället för att ha alla våra artiklar öppna för kommentarer, som vi i princip haft tidigare, väljer vi de artiklar som vi tror kan ge de mest intressanta diskussionerna och så att vi dessutom kan vara med, och hinner svara och hålla koll på vad som skrivs, säger Ulf Myrestam.

Klicka på ljudklippet ovan för att lyssna på hela intervjun!

Vad tycker du om att vi förändrar kommentarsfälten?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista