Öster hade inget att sätta emot Sundsvall i premiären. Foto: Magnus Sundvall.
Elitettan

Öster hade inget att sätta emot Sundsvall i premiären

1:57 min

Östers damlag förlorade premiären i elitettan mot Sundsvalls DFF med 0-3 på hemmaplan. ÖIF hängde med i drygt 25 minuter, sedan tog Sundsvall över totalt.

– Vi förlorar mot ett bättre lag idag, Sundsvall var bättre än oss, säger Östers lagkapten Victoria Johansson.

116 personer hade tagit sig till en kylslagen Myresjöhus arena. Där fick publiken se ett Öster som öppnade matchen bra och hade läge för att göra 1-0. När sedan Sundsvalls Mona Fahlberg nickade in 0-1 i den 23:e minuten försvann Östers spel. Och i den andra halvleken dominerade Sundsvall matchen totalt. 0-2 kom på straff av Linda Sjödin och Ida Brännström satte 0-3 i minut 90.

– Tyvärr så gör vi inte som vi säger i den andra halvleken. Vi hittade ingenting och vi får inte den tiden vi behöver i passningsspelet. Sundsvall var oerhört aggressiva i försvarsspelet och var bättre än oss. Jag tror att Sundsvall kommer att vara ett topplag iår, säger Östers tränare Marie Bengtsson.

Hur mycket betyder en premiärförlust i elitettan?

– Om man har en trygghet och ett lag med bra moral så tycker jag inte att det är så negativt. Och är det något det här laget har så är det moral och viljan att jobba hårt för laget, avslutar Bengtsson.

Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista