Foto: Martina Svensson/Sveriges Radio.
Växjö

Kvinna utsatt för mordförsök

Polisen: "Det är ingen tillfällighet att hon blev utsatt"
1:25 min

En kvinna i 30 till 40-årsåldern utsattes i fredags eftermiddag för ett mordförsök vid naturreservatet Bokhultet i Växjö. Överfallet har en koppling till bombhotet mot Småland Airport i början av april.

Enligt kvinnan blev hon attackerad av en man i 20-årsåldern. Hon chockades vid överfallet, men klarade sig utan några fysiska skador.

Kvinnan har en koppling genom sitt arbete till Småland Airport och har därigenom varit berörd i ett tidigare ärende som utreds av polisen - det när flygplatsen blev bombhotad den 4 april. Då stängdes flygplatsen med anledning av ett brev som kommit dit samma morgon. Brevets innehåll bedömdes vara ett bombhot.

Bombhotet och överfallet på kvinnan ingår numera i samma polisutredning.

Så överfallet var inte slumpmässigt?

– Det stämmer, det är ingen tillfällighet att just hon utsattes utan mannen har sökt henne, säger Robert Loeffel, kommunikationschef vid Kronobergspolisen.

Bolaget som kvinnan är anställd hos säger till P4 Kronoberg att andra medarbetare tagit hårt på det som hänt och att de får hjälp med att bearbeta detta. Tills vidare har man i stället tagit in personal från andra bolag.

Klicka på ljudklippet ovan för att höra hela intervjun med Robert Loeffel.

Bombhotad flygplats öppen igen

Flygplatsen tvingades utrymmas och spärras av. Foto: Thomas Graf/SR

#link=351009#något farligt föremål och avspärrningarna hävdes därför strax efter klockan 12. En förundersökning är inledd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".