1 av 6
Kalle Lindblad skriver autografer till Bokelundseleverna. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
2 av 6
Backen Johan Andersson på plats på Bokelundsskolan. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
3 av 6
Alexander Nadj mitt bland alla autografjägare. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
4 av 6
Stolt Österspelare, Alexander Nadj. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
5 av 6
Ranna fixade alla autografer. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
6 av 6
Nöjda Bokelundselever fick Österspelarnas autografer. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
P4 Morgon

Öster värvar nya fans på skolorna

7:13 min

Tänk att vara 10 år, älska fotboll och sedan få möta allsvenska spelare på rasten i skolan. Att få lägga en straff på Alexander Nadj eller få en passning från Josef Elvby. Det är precis vad eleverna på Bokelundsskolan får göra idag när Östers IF kommer på besök.

När klockan slog 09.30 ringde skolklockan på Bokelundsskolan i Växjö ut på rast och ut vällde massor av elever som alla ville samla autografer från Österspelarna Karl-Johan Lindblad, Alexander Nadj, Johan Andersson, Darijan Bojanic och Josef Elvby.

Tanken från Östers IF:s sida är att om man som lag bekantar sig med barn och ungdomar redan nu, så sår man ett frö som gror till en person som tror och håller på Öster i framtiden.

– Det här är väldigt viktigt. Det är viktigt att komma ut och visa upp sig och vi hoppas verkligen att de kommer vilja gå på Östers matcher framöver, säger backen Johan Andersson.

Johan berättar även om hur det var när han själv var liten och fick besök av en spelare från IFK Göteborg. Efter det var han fast.

När Per Brolléus besökte Bokelundsskolan var det fokus på just storheten i att få träffa allsvenska fotbollsspelare. Det blev nämligen inte särskilt mycket spelande till en början, utan mest en jakt på autografer.

Hör hur det lät när Öster mötte eleverna genom att lyssna på ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista