Foto: Claudio Bresciani/Scanpix.
Oskarshamn

Oskarshamn avvaktar beslut om hockey-VM

Oskarshamn kommun skjuter upp beslutet om kommuen ska ställa upp med ekonomiska garantier för att kunna arrangera dam-VM i ishockey 2015 tillsammans med Växjö kommun.

Beslutet skulle tagits vid kommunstyrelsemötet under tisdagen men politikerna anser sig behöva mer tid för att gå igenom alla förutsättningar innan de kan ta något beslut.

Men det brådskar, för ishockeyförbundet räknar med att fatta beslut om två till tre veckor om vilka orter som skall få arrangera VM. Nästa kommunstyrelsesammanträde i Oskarshamn är inte förrän 21 maj.

Växjö kommun har redan sagt ja till ekonomisk garanti för VM.

– Vi får sätta in ett extra möte för att ge besked till IK Oskarshamn, säger kommunalrådet Peter Wretlund till P4 Kalmar.

Oskarshamn som tillsammans med Växjö hoppas få arrangera VM behöver ekonomiska garantier på omkring en halv miljon kronor för att inte riskera att arrangemanget blir en förlustaffär.

Förrutom Oskarshamn/Växjö finns också Sundsvall och Malmö med i kampen om att få arrangera VM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista