1 av 3
Skellefteås vinnartröja som TC-tryck i Växjö gjort: Foto: Privat
2 av 3
Skellefteå eller Luleå - vilket lag vinner SM 2013. Lars-Göran Carlsson trycker tröjor i Växjö. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
3 av 3
I kväll möter Skellefteå Luleå. Foto: Scanpix.
Hockeyslutspelet

Nu är segertröjan tryckt

2:54 min

Igår berättade vi om Lars-Göran Carlsson i Växjö som gick i väntans tider för att få börja trycka 4 000 segertröjor OM Skellefteå vann hockeyslutspelet. Och nu är tröjorna tryckta och levererade till Norrland.

Så här berättade Lars-Göran igår morse om den planerade tröjtryckningen:

– Beställningen har ju legat här sedan en tid tillbaka nu. När Skellefteå trodde att de möjligen skulle vinna SM-guld hörde de av sig till oss med en beställning på de officiella vinnartröjorna, berättar Lars-Göran Carlsson på TC-tryck.

Lasse och hans kollegor har en viss vana av att trycka elitserievinnarnas tröjor. Företaget har tryckt både Färjestads och HV:s segrartröjor tidigare i år. Och i år lutar mycket åt att det blir Skellefteå som tar hem kampen.

Inför kvällens fjärde SM-final leder Skellefteå med 3-0 i matcher över Luleå i en serie där det gäller att vara bäst av sju matcher.

– Vi börjar nog rigga upp grejerna så smått och förbereda tryckning redan vid sex-halvsjutiden ikväll, sen smygstartar vi kanske lite om Skellefteå är i ledning, avslöjar Lars-Göran Karlsson.

Och blir det Skellefteå som vinner ikväll packas de 4 000 tröjorna snabbt i en lastbil och körs de 120 milen till Skellefteå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista