1 av 4
Prao-Per på Smålandsposten.
2 av 4
Chefredaktör Magnus Karlsson bakom g:et som symboliserar Smp's nya månadsmagasin G.
3 av 4
Daniel Enestubbe studerar kommande nummer av tidningen G.
4 av 4
Smp-sportens Daniel Enestubbe väntar på order från kollegan Daniel Rydström.
Prao-Per

Bytte radio mot tidning

Prao-Per provade idag på att jobba som skrivande tidningsjournalist på länets största tidning Smålandsposten. Men...

– Det blev inte mycket skrivet, en kort artikel som finns på sidan 6 i morgonens tidning. Fast det får man väl vara nöjd med, menade prao-eleven själv efter besöket hos nyhetskollegan på andra sidan av Växjö centrum.

Magnus Karlsson, Daniel Enestubbe, Jens Pehrson, Henrik Bingström och Daniel Rydström - en rejäl mängd män var det som Prao-Per fick tampas med på Smålandsposten denna dag.

– Det var lite hemligt här och där, men annars fick jag röra mig ganska fritt, sa reporter Brolléus som tydligen inte förstod vad den församlade manliga sammansättningen hade för dold agenda.

Tidigare under morgonen var Expressens Niklas Svensson med och pratade nutidens tidningsjournalistik och sa bland annat:

– Släng anteckningsblocket och pennan, fram med den smarta mobilen och gör allt på en och samma gång.

– Det är väl delvis sant, påpekade Smålandspostens sportprofil Daniel Enestubbe. Vi gör tv, webbar, liverapporterar och finns på alla sociala medier. Men samtidigt är och förblir papperstidningen vår viktigaste produkt.

Upplev Prao-Pers alla uppdrag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista