En av bilarna som inte fick komma in på Stortorget eftersom avspärrningarna hade flyttats. Foto: Ulf Myrestam/Sveriges Radio
Växjö

Unik bilträff hindrades av flyttade avspärrningar

Arrangören: "Vi fick panik"
1:02 min

Det blev kaos på Stortorget i Växjö tidigare i förmiddags. En stor bilträff var planerad till den södra delen av torget, men när de 50-talet bilarna kom dit i karavan hade någon flyttat på kommunens avspärrningarna och andra bilar stod parkerade där.

– Vi kom i morse och skulle parkera 50 bilar här på torget. Vi hade tillstånd och skulle få avspärrat och allting. Men där fanns inga avspärrningar och det stod fullt med andra bilar parkerade, säger Ola Germundsson, ursprungligen från Agunnaryd, som är en av arrangörerna.

– Vi hade ingenstans att ställa 50 Rolls Royce och Bentley.

Vad tänkte ni då?

– Ja, här var ju panik, hur gör vi och hur löser vi detta? Tanken var ju att ställa upp de här bilarna för att det skulle bli ett fint inslag i Växjös stadsbild. Ett unikt tillfälle dessutom som kanske inträffar en gång i vår livstid.

Vad hände sedan?

– Vi sökte kommunen och alla möjliga, det tog ungefär en och en halv timme innan vi lyckades få lite ordning, och det var polisen som hjälpte oss.

Med hjälp av polisen fick arrangörerna till slut en alternativ plats att ställa upp sina bilar, i allén mellan Vattentorget och lasarettet. Ett par bilar fick också stå kvar på Stortorget.

– Okej, det är lite synd, men man kan inte hänga läpp för det, vi får göra det bästa av det, säger Ola Germundsson.

Vem som flyttat avspärrningarna på Stortorget vet man inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".