Våra experter Ludvig Ernstsson och Hanna Höckert tillsammans med programledaren Magnus Sundvall. Foto: Anna Tigerström.
Fotbollsmagasinet

"Öster behöver en målmaskin"

Fotbollsmagasinet 11/6
19 min

I veckans avsnitt av Fotbollsmagasinet, som också är vårens sista, sammanfattar vi fotbollsvåren hos våra lokala lag. Öster dam och herr är i fokus men vi snackar även Ljungby IF och Hovshaga.

Hur har Östers vår sett ut? Vad behöver laget förändra?

Enligt våra experter Hanna Höckert och Ludvig Ernstsson behöver Öster en riktig målmaskin som producerar mål konstant. Men om klubben kommer ha resurer att ta in en sådan under sommarens transferfönster är oklart.

Östers damlag har efter en trevande start imponerat i elitettan, och kan laget fortsätta hålla tätt bakåt kan det bli en rolig säsong. Men nu är laget inne i en viktig period där laget behöver plocka många poäng.

I divisionerna under går Ljungby IF som tåget och leder nåogt överraskande sin serie. Enligt våra experter är den nya tränaren Robert Grandén en stor bidragande orsak till det.

I damernas division har Hovshaga haft en väldigt fin vår. Laget som har som mål att "etablera sig i division ett" ligger tvåa i serien just nu.

Klicka på ljudlänken ovan för att lyssna på veckans avsnitt av Fotbollsmagasinet.

Magnus Sundvall
magnus.sundvall@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".