Polisen har spärrat av platsen vid Teaterparken där händelsen skedde. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio
Växjö

42-åring anhållen misstänkt för mordförsök

Polisen Stefan Karlsson: "Det var en blodig händelse"
4:23 min

Två män skars i halsen i Teaterparken i centrala Växjö på tisdagskvällen. En 42-årig man är anhållen misstänkt för försök till mord. Två andra män misstänks också för skyddande av brottsling.

Flera personer ska ha befunnit sig i Teaterparken när den misstänkte gärningsmannen ska ha börjat bråka med de två männen. Till slut ska mannen ha tagit fram ett trubbigt föremål och skurit de båda i halsen.

– Många blev chockade eftersom det var en väldigt blodig händelse, säger Stefan Karlsson från Kronobergspolisen.

Vad gärningsmannen ska ha använt sig av för att skära de två männen är ännu inte klart, men polisen har gjort fynd på platsen där de misstänker att de hittat vapnet.

Många vittnen har förhörts

Den ena av de drabbade männen skadades lindrigt medan den andre fick allvarliga skador. Skadorna bedömdes först som livshotande men enligt polisen är det inte längre någon fara för hans liv.

Polisen kunde på platsen höra flera vittnen som ledde till att man grep den 42-årige mannen utanför hans bostad i Växjö. Totalt har ett 15-tal förför genomförts.

Mannen förnekar brott. Han är sedan tidigare dömd för grova våldsbrott enligt polisen.

Två män misstänks ha hjälpt 42-åringen

Polisen misstänker också en 19-åring och en 23-åring för skyddande av brottsling.

Exakt vad de har gjort vill Kronobergspolisen inte uttala sig om i dagsläget men på något sätt har de två männen hjälpt den misstänkte 42-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".