1 av 5
Idag fick press och media ta del av nya Katthult i Astrid Lindgrens värld. Foto: Emil Svensson/Sveriges Radio
2 av 5
Emils trägubbar i snickerboa. Foto: Emil Svensson/Sveriges Radio
3 av 5
Emils trägubbar i snickerboa. Foto: Emil Svensson/Sveriges Radio
4 av 5
Slåtterängar är ett av inslagen i Emils Katthult. Foto: Emil Svensson/Sveriges Radio
5 av 5
Enligt ALV:s vd har man gjort sitt bästa för att återskapa gården Katthult. Foto: Emil Svensson/Sveriges Radio
Vimmerby

Miljonsatsningen Emils Katthult visas upp

Rundvandring i Nya Katthults trädgård
4:26 min

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby presenterar nu sin allra största satsning någonsin. Det handlar om Emils Katthult , där bygget skett under stort hemlighetsmakeri - inga utomstående har fått se parken.

Den nya parken Emils Katthult har kostat nästan 100 miljoner kronor att bygga. Nu är den klar, och även om den inte öppnas för allmänheten förrän på söndag, så bjöds press och media in till att ta del av resultatet på torsdagsförmiddagen.

Astrid Lindgrens världs vd, Mikael Alerup, är nöjd med resultatet och berättar hur det har varit att arbeta med miljonprojektet:

– Vi har försökt att återskapa gården Katthult fast i en större version för att upplevelsen ska bli mer äkta och starkare för alla besökare, säger han till P4 Kalmar.

– Vi har också lagt väldigt mycket resurser på att återskapa det småländska bondelandskapet som vi tror det såg ut när Emil härjade runt, och då pratar vi om slåtterängar och betesmarker och det är köksträdgårdar och potatisåkrar, och naturligtvis djur och annat. Och det har varit en viktig del om man tittar i författarskapet hos Astrid Lindgren. Där är den smålandska naturen väldigt viktig, tillägger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".