När Ellinor Magnusson inte tävlar tränar hon andras hästar. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Ridsport

Ellinor kan bli nästa stora dressyrstjärna

"Vi har varit årets rookie"
6:14 min

En rejäl vinnarskalle har gjort Ellinor Magnusson från Åseda till ett av de största stjärnskotten inom svensk dressyr. Tillsammans med hästen Pixar har hon tagit SM-brons och i sommar tävlar hon i både NM och EM.

– Det jag ser framför mig är hur bra det går. När jag kommer in på banan är det liksom "nu jävlar", säger Ellinor, som har varit en stor talang ända sedan ponnytiden.

Nu tävlar hon på en stor häst som heter Pixar i klassen Young Riders, för ryttare mellan 19 och 21 år. Och de är framgångsrika tillsammans.

De har vunnit prestigefyllda tävlingar utomlands och nyligen ett SM-brons, trots att Pixar hade ett svullet ben och tvingades vila före tävlingen.

I helgen får Ellinor och Pixar chansen att visa upp sig på nordiska mästerskapen i Flyinge i Skåne men årets stora mål är EM i Paris i juli. Hon hoppas på en plats bland de fem bästa i NM och att hon tar sig till final i EM.

Och glädjen var stor när beskedet kom att hon var uttagen i det svenska EM-laget.

– Jag har sett fram emot det, så det ska bli spännande. EM har varit mitt stora mål i år, säger Ellinor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".