Öresundskraft värvar kunder på elupprorsmöte

Samtidigt som ilskan växer mot Sydkraft efter stormen, så väntar andra elleverantörer i kulisserna för att värva över kunder till sina bolag. På onsdagens möte i Göteryd fanns Öresundskraft på plats för att ragga kunder.

På onsdagskvällen samlades ett hundratal personer i bygdegården i Göteryd i Älmhults kommun, för att vädra sin ilska och besvikelse. Och då fanns inte bara elupprorets Sixten Svensson på plats, utan också en representant från Sydkrafts konkurrent Öresundskraft.

-Vi är här för att lyssna av vad kunderna har att säga, och deras reaktioner på det som hände i januari, säger Jaari Leverinne, som är försäljningsingenjör för Öresundskraft i Kronoberg, Jönköping och Östergötland.

Han medger att det är ett bra tillfälle att värva kunder till sitt bolag.

-Det är en möjlighet för oss, och ett tillfälle att ge dem en möjlighet att få ett bra pris framöver, säger Jaari Leverinne.

Drar ni nytta av att folk nu tycker illa om Sydkraft?

-Nej, inte direkt, vi ses ju också som en el- och nätleverantör, jag vet inte om vi direkt drar nytta av det...

Men att du kommer hit på ett sånt här möte idag?

-Ja, det är ju så att vi har varit i kontakt med det här elupproret och gjort ett erbjudande till dem. Om de nu vill byta och visa sitt missnöje, så finns vi där och ger dem ett bra pris.

Om du hade företrätt Sydkraft idag, vad hade du tyckt då?

-Förmodligen inte så gott om Öresundskraft.